Kurs høsten 2023

Vi gir deg muligheten til å lære av de beste! Hos RE by ME har vi besøk av profesjonelle kursholdere innen søm og tekstil flere ganger i måneden.

Festdrakt for barn

Dato: 12. og 19. april
Kursholder: Liv Åsbakk og Helene Stang Lund
Pris: 1000,-
Kontakt: 916 41 403

Sy Isipisipænts fra Fæbrik med Re.lma

Kurs for nybegynnere med sertifisert Fæbrik kursholder

Kursholder: Selma Stang Lund / @re.lma

Dato: 15. april
11:00-16:00 / En dag v/ 5 timer
Pris: 1200,-
Påmelding: 916 41 403 / kurs.rebyme@gmail.com

På dette kurset syr vi Isipisipants fra Fæbrik. Perfekt for nybegynnere! Ingen forkunnskaper nødvendig. 

“ISIPISIPANTS er en bukse som består av to deler og strikk i livet! Den er altså superenkel å sy, og kan hackes i det uendelige. Enten om du syr den som pysj eller som hverdags-bukse vil du få en enorm mestringsfølelse av å sy denne enkle buksen.”

På dette kurset lærer du å sy en bukse med strikk i livet etter mønsteret Isipisipants fra Fæbrik. Vi har størrelse XXS-XXXL tilgjengelig og bruker egne mål til å tilpasse buksen til hver enkelt deltaker. Du vil lære hvordan vi går frem helt fra start til slutt i syprosessen og vi hjelper deg hele veien. Vi tar blant annet for oss å finne riktig størrelse, mønster-forberedelser, klipping, sikring av sårkanter og grunnleggende søm. Til slutt sitter du igjen med en splitter ny egensydd bukse! 

Stoff kan du velge om du ønsker å ta med selv. Det er helt gull å bruke gammelt sengetøy eller andre tekstiler du har liggende som du ikke trenger lenger når du skal lære deg å sy. Dette er en bukse som er godt egnet til litt tynnere stoffer i f.eks. bomull eller lin. Kursholder har med gjenbruksstoffer som det går an å kjøpe for ca. 50-100 kr pr. meter, men her er det begrenset utvalg. 

Om kursholder

Selma Stang Lund er utdannet grafisk designer og jobber med dette for Fæbrik. Der er hun også testsyer og har vært modell for Syboka, ESP-jakka og Fæstdraktboka. Parallelt jobber hun hos Stoff og stil / Selfmade. Hun har med dette mange innfallsvinkler når det kommer til søm, tekstil og design, og møter feltene med lekenhet, glede og pågangsmot. 

Den store entusiasmen for sying og tekstil kommer fra en interesse for klær og identitet, i møte med å ville drive med dette på en måte som er forenlig med å ta vare på kloden vår. Her kommer symaskinen inn som det perfekte verktøy for å skape sin egen garderobe på en mer bærekraftig måte.

Sy din egen badedrakt med Gitte

Kursholder: Gitte Skjønneberg

Dato: 7. mai
10:00-16:00 / En dag v/ 6 timer

Pris: 1000,-
Påmelding: 916 41 403 / kurs.rebyme@gmail.com

På dette kurset lærer du fremgangsmåten for å sy en enkel badedrakt/bikini. Du kan velge mellom 2 ulike modeller Du vil lære grunnprinsippene, for videre å kunne sy ditt eget badetøy hjemme etter endt kurs.

Det vil være flere størrelser tilgjengelig og du vil lære du å sy i gode stoffer som egner seg til badetøy. Det vil bli undervist i hvordan vanlige elastiske sømmer på symaskinen kan brukes til dekorsømmer og praktiske holdbare sømmer. Vi måler, klipper mønster og velger materialer.

Materialpakken koster kr. 300,- (for bikini) og 400,- (for badedrakt) og betales til kursholder. Materialpakken inneholder elastisk stoff, forstoff, gummi-badestrikk og hekter.

Du vil få tilsendt mail med nærmere informasjon om kurset og innbetaling av kursavgift.

Velkommen til kurs!

Praktisk informasjon på mail ved påmelding

Kurset koster kr. 1000,-. Ved påmelding av kurs betales kr. 500,- I denne prisen inngår en E-bok med beskrivelser, trinn for trinn for å sy en BH, mønster og tips til materialer, nettbutikker, bildeinspirasjon etc. Restbeløpet kr. 500,- betales senest en uke før kurs. Beløp vippses til 755313

Påmelding er bindene.

Du får beskjed dersom kurset allerede er fulltegnet, eller avlyst pga. for få påmeldte.

Materialer komme i tillegg til kursavgift kr 300,- (bikini) eller kr. 400,- (badedrakt), som betales til kursholder.

Er du under 18 år må du ha bekreftelse fra forelder om at du har anledning til å delta på kurs.